Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του Ναυταθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Άνεμος» στη Σεβίλλη της Ισπανίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Enjoy Sports II, με φορέα φιλοξενίας το Club Camas Halterofilia.
Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, προπονητές και στελέχη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις στη Σεβίλλη και τις γύρω περιοχές, να παρακολουθήσουν προπονητικές διαδικασίες, να γνωρίσουν σύγχρονες μεθόδους προπόνησης και να ανταλλάξουν πολύτιμες καλές πρακτικές με Ισπανούς επαγγελματίες του αθλητισμού.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση της άρσης βαρών ως εργαλείου ενδυνάμωσης, πρόληψης τραυματισμών και προαγωγής της υγείας, καθώς και στην ενσωμάτωση καινοτόμων προπονητικών προσεγγίσεων που μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλα αθλήματα και πληθυσμιακές ομάδες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε επίσης ειδική ημερίδα με θεματολογία σχετική με το πρόγραμμα, με τη συμμετοχή προπονητών, αθλητικών στελεχών και εκπροσώπων τοπικών συλλόγων. Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Γιάννης Γέροντας, με την πολυετή εμπειρία του στον χώρο της άρσης βαρών και της ενδυνάμωσης αθλητών, και η Λίνα Ψούνη, αθλητική ψυχολόγος PhD, η οποία παρουσίασε τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης, της παρακίνησης και της ευχαρίστησης από τη συμμετοχή στην άσκηση.
Η δράση αυτή ενίσχυσε σημαντικά τη διεθνή συνεργασία του συλλόγου, εμπλούτισε τις γνώσεις των συμμετεχόντων και δημιούργησε νέες προοπτικές για την ανάπτυξη καινοτόμων, συμπεριληπτικών και επιστημονικά τεκμηριωμένων αθλητικών προγραμμάτων στην τοπική μας κοινότητα.
«Με την επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) . Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές».


































