2ο Ironman* τερματίσε η Καμισάκη

Image

Στις 7 Ιουλίου έγινε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman, «Frankfurter Sparkasse» IRONMAN European Championship. Περισσότεροι από 2500 αθλητές από 52 διαφορετικές χώρες, συμμετείχαν στον συγκεκριμένο αγώνα με στόχο τον τερματισμό στην φημισμένη πλατεία Römerberg, αφού ολοκλήρωσαν τα εξής αθλήματα και αποστάσεις :

– 3,8 χιλ κολύμβησης (στην λίμνη Waldsee Langen)

– 180 χιλ ποδηλασίας (περιμετρικά της Φρανκφούρτης)

– 42,2 χιλ τρεξίματος (Μαραθώνιος) εντός της πόλης, παραπλεύρως του ποταμού Main.

Για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα, οι αθλητές έπρεπε να καλύψουν την παραπάνω απόσταση εντός του χρονικού ορίου των 15 ωρών, σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες Ironman που το χρονικό περιθώριο είναι εντός των 17 ωρών. Χαρακτηριστικό στοιχείο του αγώνα ήταν ο δυνατός αέρας στην ποδηλατική διαδρομή (κυρίως στο 2ο μέρος) και η έντονη ζέστη κατά την διάρκεια του τρεξίματος (32οC). Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν και 26 Έλληνες αθλητές εκ των όποιων κατάφεραν να τερματίσουν οι 24 μεταξύ των οποίων και η Καμισακη Μαρια του τριαθλητικου συλλόγου «Άνεμος Χανίων» με χρόνο 12 ωρες και 10 λεπτα. Να σημειωθεί οτι η Μαρια είναι η 2η Ελληνίδα αθλήτρια που δοκιμάζει και καταφέρνει να τρέξει και να τερματίσει αυτην την απόσταση,ενώ συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 80 Έλληνες αθλητές έχουν τερματίσει σε αγώνα τριαθλου αυτής της απόστασης.

*Το Ironman είναι αγώνας τριάθλου ο οποίος περιλαμβάνει 3,8 κm κολύμβησης, 180χλμ ποδηλασίας και 42,2χλμ τρεξίματος (δηλαδή μαραθώνιο). Το Ironman σαν ιδέα ξεκίνησε το 1977.  O πρώτος αγώνας έγινε το 1978 με 15 συμμετέχοντες από τους οποίους τερμάτισαν οι 12 και ο πρώτος Gordon Haller τερμάτισε σε χρόνο 11 ώρες και 46 λεπτά. Σήμερα οι χρόνοι τερματισμού σαφώς έχουν εξελιχθεί οπός και οι συμμέτοχες των αθλητών που παίρνουν μέρος σε αυτήν την απόσταση(πανω απο 2000 άτομα καθε φορά) . Το οριο τερματισμού σε αυτούς τους αγώνες ειναι οι 17 ωρες,οπως επίσης υπαρχει οριο τερματισμού σε καθε αθλημα ξεχωριστα.

Advertisement
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Προγράμματα Ακαδημιών 2022-23

  • ΧΟΡΗΓΟΙ

  • enanekblue pano kato
  • grhgorhs logo new
  • shell
  • 4
Αρέσει σε %d bloggers: